HockeyNews
PLUS

Djurgården med besked om skadorna på Linus Klasen och Johan Alm

(25497) Linus Klasen Johan Alm Djurgården
Bildbyrån

Publicerad: 25 november 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Linus Klasen har inte kunnat spela de senaste tio dagarna och han ser inte ut att spela för Djurgården på fredagskvällen mot Almtuna.
Även backen Johan Alm dras med en skada.

Djurgården har tagit poäng i sju raka matcher och då samlat in 15 av 21 poäng och ligger tvåa i Hockeyallsvenskan. Men på sistone har det dykt upp skador. Backen Alexander Ytterell åkte på en knäskada hemma mot Modo, vilket gör att han är borta i omkring en månad ytterligare.

Stjärnvärvningen Linus Klasen har efter en blixtrande start varit borta de senaste tio dagarna och missat ett par matcher.

– Det har kommit lite skador. Vi har ju varit sjukt förskonade, men det tillhör sporten. Jag känner väl ingen oro där. Förutom Ytterell är det lite mindre saker, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

36-årige Klasen bröt upp från Visp i den schweiziska andraligan och flyttade hem till Stockholm för att spela med Djurgården. På de första fem matcherna i Djurgårdströjan har han stått två mål och fyra assist. I de första fyra matcherna snittade han 18 minuters speltid och i 6–5-förlusten mot Modo den 15 november, en match som avgjordes på övertid, hade Klasen 21:35 på isen.

Efter det har han inte spelat.

– Vi tar det lite försiktigt där så att han får bygga upp sig ordentligt, för att hålla över tid, säger K-G Stoppel.

LÄS MERSå ska Börje Salming hyllas av ligorna: "Ska hedra en av våra största"

Linus Klasen har brottas med skadekänningar den senaste tiden, men tränar med laget.

– Det blev väl lite för mycket rivstart för honom när han kom. Tränarna var lite för sugna helt enkelt, konstaterar Stoppel.

Klasen väntas inte spela på fredagskvällen mot Almtuna heller.

– Jag tror att han spelar de närmaste dagarna. Det är dag till dag. Förmodligen imorgon. Inte idag, om jag inte har missat något de sista timmarna, säger Stoppel som hoppas räkna in Klasen i lördagsmatchen mot Västerås.

Även backen Johan Alm har en skadekänning och har missat de senaste trea matcherna.

– Den är lite klurig. Det ser inte ut att vara något fel, säger Stoppel.

– När det släpper är det bara att gasa. Det är verkligen från dag till dag.

Djurgården har tappat ledningar i matcherna till poängförluster även om man lyckades vinna senast borta mot Kristianstad och knipa två poäng.

– Det finns mycket att göra. I vissa fall är det tillfälligheter, men vi behöver bli lite mer disciplinerade på saker och ting. Inte ta utvisningar och spela smartare helt enkelt. Med bättre omdöme, säger K-G Stoppel.

Djurgårdens sportchef letar lösningar för att ersätta forwardstrion Jonathan Lekkerimäki, Liam Öhgren och Noah Östlund som kommer att vara borta inför och under junior-VM i Kanada. 18-åringarna hinner spela sju matcher till i Hockeyallsvenskan innan det är dags att inleda förberedelserna för JVM.

– De sticker den 14 december. De är med mot Vita Hästen den 13:e, säger Djurgårdens sportchef.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!